Blaren voor Pelt

Het verslag van een deelnemer…  

Wat begon met enkele “coronawandelingen” groeide uit tot een groepje van 5 vrouwen die het verlangen kregen om deel te nemen aan de 50 km Boslandtrail 2021. Maar niet zomaar voor de fun! We koppelden er de sponsoractie “Blaren voor Credohuis Pelt” aan vast. 

Op 25 september om 0800u stipt staan we samen met onze eerste supporters giechelend en een beetje zenuwachtig aan de start. Hopelijk komen we met z’n allen over 12u weer aan, pffff. 

We proberen even niet te denken aan de kilometers die voor ons liggen en maken praatjes en grapjes, lachen, hebben leuke ontmoetingen met andere deelnemers en voor we het weten hebben we onze eerste 16 km afgelegd en staan we bij de eerste checkpoint. Vers fruit, koeken, drinken alles mooi verzorgt. Snel onze schoenen en sokken uit, voetjes intalken, verse sokken aan en hup met de geit. Hoe mooi is het als we even verder aangemoedigd worden door een kleinkindje van iemand van ons, met vlagje hup moeke hup. Heerlijk. We stappen moedig verder door de Hechtelse duinen. Om vervolgens aan te komen aan een tussen checkpoint waar er weer iemand klaar staat met verse vlaai en trotse kinderen. Dit zijn momenten die ons allemaal wel raken en soms pinken we een traantje weg.  

Het weer was schitterend en dat zorgde dan ook weer voor zweetaanvallen. Tussen de velden door was het soms zelf iets te warm en werden onze gesprekken beperkt tot jaja, misschien en dat zal wel,   

Op km 32 bij de volgende checkpoint stonden er zelfs 2 ex bewoners van het Credohuis te supporteren. Hoe mooi was dat.  Op naar km 42 checkpoint 3 waar er verse pasta zou zijn, iets om naar uit te zienJ  Maar die 10 km leken er wel 20 , sommigen onder ons of toch één van ons geraakte uitgeput ,begon te morren en aangekomen op Km 42 wilden we niet meer verder. De pasta smaakte niet, de voeten deden pijn…  Maar door het warme onthaal van onze trouwe supporters die ons vurig aanmoedigden kregen we toch weer een boost om door te gaan. En zo kwamen we aan onze laatste 5 km, nog steeds aangemoedigd door familie die zelfs een stukje met ons meeliepen. De stemmen werden echter steeds stiller en stiller, de benen werden elastisch,  maar de aankomst muziek hoorden we steeds luider en luider klinken! We gaan het halen riepen we uit!  Uiteindelijk kwamen we na een wandeltocht van 11u52min en 13sec uit het bos gestrompeld en stapten we onder luid applaus van onze trouwe supporters langs de tribune over de finishlijn.  

De wandeltocht hebben we allemaal op onze eigen unieke manier ervaren. We hebben er blaren en blauwe tenen maar vooral een fijne vriendschap aan over gehouden. We deden het voor de jongeren van het Credohuis wat zij zijn het waard. Onze tocht bracht maar liefst 2619euro op waarvoor hartelijk dank aan iedere sponsor!

Comments are closed.