Credohuis Sittard-Geleen

Met het geloof dat er een plan en een droom voor iedereen is starten we in Sittard-Geleen met een CredoHuis voor 6 dak of thuisloze jongeren en CredoOntmoet om de buurt tot bloei te brengen!

Sittard-Geleen heeft onder haar 92 duizend inwoners meer dan 10 duizend jongeren tussen de 15 en 25 jaar. De jeugd heeft de toekomst! Eén op de tien jongeren krijgt jeugdbegeleiding en 1 op de 3 van deze groep raakt dak of thuisloos. Statistisch betekent dit dat er in Sittard-Geleen iets meer dan 300 jongeren zijn die in deze situatie terecht komen.

Credo Sittard-Geleen biedt in Credo Huis een gezellig, warm en veilig thuis aan 6 dak- of thuisloze jongeren. Een plek waar ze, tot rust mogen komen en daarna doelgericht aan hun toekomst kunnen gaan werken; hun eigen identiteit, hun bekwaamheid en hun zelfstandigheid. Want iedereen heeft talenten! We zoeken naar het goud in jongeren; De jeugd heeft de toekomst! En dat in een atmosfeer van liefde, tijd en aandacht!

Daarnaast is Credo Ontmoet de plek waar de wijk tot bloei kan komen. Samen met de wijk gaan we voor en door activiteiten opzetten, voor jong en oud. We starten er graag een plek waar ontmoeten en treffen centraal staan. Samen met de buurtbewoners gaan we inventariseren en vormgeven!

002-happiness-2

Leeftijd

18 – 25 jaar

003-alarm-clock-2

Verblijfsduur

Van enkele maanden tot 18 maanden of langer

Het ontstaan van Credohuis Sittard-Geleen

Er ligt een droom en verlangen aan de basis van deze Credo plek. Iets betekenen voor de jongeren die het niet makkelijk hebben in deze maatschappij. Jongens en meiden die om zo veel verschillende redenen even hun pad verliezen of door hun start niet aan hun eigen leven of droom toekomen. Alle vooroordelen die leven werken remmend. De droom voor Credo Sittard-Geleen is een huis waar iedereen zich thuis voelt! We zijn blij als je er bent! Toen van alles om haar heen samen viel, werd het voor Iris nog duidelijker; ze moest haar droom gaan volgen. Zo kwam er een startschot voor haar Credo-reis. Vol vertrouwen is ze van start gegaan en geeft ze het pad verder vorm. Veel lokale contacten en partijen zijn betrokken, zo ook voetbalclub Fortuna Sittard!

Team Credohuis

Locatie manager
Iris Partouns-Hendriks

Raad van Toezicht
In de raad van Toezicht zitten 3 sterke mannen die elk hun eigen expertise gebied hebben; van coaching tot bedrijfsvoering en met een prachtig netwerk!

Wil Cornielje – Rémy de Wild – Leon Keppels

Contact
Cartylshofstraat 22
6191GH Neerbeek

Email: [email protected]

RSIN nummer : 863027957
KvK nummer : 83904867
Bankrekeningnummer: NL78 INGB 0008202294


Wil je meer weten over ons (belonings)beleid?

ANBI

Bestuur

Het Credohuis Maastricht is onderdeel van stichting Credo Foundation

KvK nummer: 55268927
RSIN nummer: 8516.32.609
Postadres: Pater Kustersweg 24 | 6267 NL Cadier en Keer
Bankrekeningnummer : NL96 RABO 0144 6993 38

foto

Diana van Dijk

ernst-jan

Ernst-Jan van Klinken

Henk-Jager1

Henk Jager