Documentaire: De Weg naar een eigen Plek

Een aantal jaren geleden woonde Bram een presentatie van Eric Casters bij waarbij hij vertelde over dak- en/of thuisloze jongeren en Credohuis. Die avond werd hij geïnspireerd wat leidde tot de documentaire “De Weg naar een eigen Plek”

De Weg naar een eigen Plek brengt het verhaal van een groep dak- en/of thuisloze jongeren in de leeftijd tussen de 16-25 jaar die vanwege meerdere redenen geen dak meer boven hun hoofd hebben of een veilig thuisgevoel ervaren. Deze jongeren dragen allemaal een eigen verhaal en verleden met zich mee. Daarnaast is er veel schaamte en schuld over de gemaakte fouten, praten is daarom vaak erg lastig. In Credohuis Pelt worden deze jongeren opgevangen. Hier krijgen ze een dak boven hun hoofd en de liefde, tijd en aandacht om opnieuw tot bloei te mogen komen. In dit Credohuis gaan ze een persoonlijk traject in om af te kunnen rekenen met dit verleden. Wie zijn deze jongeren en maakt dat ze in deze situatie terecht zijn gekomen? En wat willen ze gaan veranderen in hun leven om terug op het rechte pad te komen? In dit traject zie je de jongeren gedurende een jaar lang in hun hun hoogte- en dieptepunten op weg naar een eigen plek.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan alvast de trailer. De première van de documentaire ‘De Weg naar een eigen Plek’ zal plaatsvinden op dinsdagavond 20 september in het Royal Theater in Heerlen. Het is nog mogelijk om deze avond bij te wonen voor een toegankelijk tarief. De kaartverkoop loopt via Filmhuis De Spiegel.

Comments are closed.