Credohuis Ede

Met oog en geloof voor die ene die het niet meer ziet zitten, biedt Credohuis Ede een veilig (t)huis voor jongeren. In een atmosfeer van liefde, tijd en aandacht kunnen ze werken aan ontwikkeling van hun identiteit, bekwaamheid en zelfstandigheid. Zo komen jongeren weer tot bloei en vanuit hun unieke talenten weer volop meedoen in onze maatschappij.

 

 

002-happiness-2

Leeftijd

16 – 25 jaar

001-correct-2

Zorg

Maatschappelijke Opvang (MO), Beschermd Wonen, (verlengde) Jeugdzorg.

003-alarm-clock-2

Verblijfsduur

6 – 18 maanden (gemiddeld ca. 10)

house-credo

Plekken

momenteel 2 (uitbreiding naar 10 in 2021)

Voor meer informatie kijk op de website van weesthuis.com


Meer informatie of kennismaken?  Het Ontstaan van Gezinshuis en Credohuis Ede

  In 2008 zijn Peter en Dorien Keurentjes met een gezins-/jongerenhuis in een doorsneewijk in Ede (achter de wijk Kernhem).

  Als echtpaar hebben wij een gezamenlijke droom; kinderen/jongeren helpen die in de knel zijn gekomen op sociaal en emotioneel gebied en hen de hulp aanbieden die zij nodig hebben in de vorm van “gezin” zijn. Wij geloven in de kracht van het gewone leven, en gaan daarbij uit van de mogelijkheden van de kinderen/jongeren en proberen er het optimale uit te halen.

   

  In de 20 jaar daarvoor hebben we veel ervaring opgedaan door de opvoeding van onze drie biologische kinderen en onze gezamenlijke inzet in kinderwerk, jeugdwerk en pleegzorg. Onze motivatie is om vanuit een christelijke identiteit op een deskundige en liefdevolle wijze een passend zorgaanbod te geven aan kwetsbare kinderen en jongeren

  Samen zijn wij verantwoordelijk voor het gezinshuis Weesthuis en sinds 2020 voor jongerenopvang in het Credohuis

  Uitbreiding Credohuis Ede

  In 2023 zal Credohuis Ede uitbreiden met 8 extra plekken voor jeugdzorg. Lees hier hoe deze uitbereiding tot stand kwam.


  Project Credohuis Foodvalley (Ede)

  In 2008 startten Peter en Dorien Keurentjes een gezinshuis in Ede om jonge kinderen een thuis te geven binnen hun eigen gezin (www.weesthuis.com). In de loop van de jaren groeide het aantal kinderen, die in deze veilige setting, liefde, tijd een aandacht ontvangen. De laatste jaren is de focus ook meer komen te liggen op tieners en jeugd. Vanwege de groeiende problematiek van dak- en thuisloze jongeren zijn zij samen met Eduard en Esther Vorsterman van Oijen, een bevriend echtpaar, in overleg gegaan met de gemeente Ede voor uitbreiding van de opvangcapaciteit voor jongeren tussen 16 en 25 jaar. Het project Credohuis Foodvalley voorziet in 10 opvangplekken voor (verlengde) jeugdzorg, maatschappelijke opvang en beschermd wonen. De totaal benodigde investeringskosten voor aankoop en verbouwing hiervan bedragen ca. € 1.500.000.

  Afbeelding13

  Esther

  Afbeelding7

  Eduard

  Afbeelding6

  Dorien

  Afbeelding5

  Peter