Het verhaal van Anna

Wij zijn Credo

Anna is 25 jaar oud en afkomstig uit Slowakije. Ze woont in Nederland sinds haar 11e en heeft hiervoor 11 jaar in een weeshuis gewoond. Van haar babytijd totdat ze 11 jaar was. Op haar 11e is ze door haar opa en oma naar Nederland gehaald. Hier kende ze niemand en ze kende de taal niet. Na één jaar is Anna naar school gegaan waar ze geleerd heeft om Nederlands te schrijven, lezen en spreken. Bij haar grootouders heeft ze geen leuke tijd gehad. Ze kreeg geen liefde en werd mishandeld. Na 3 jaar volhouden is ze weggegaan. Toen dacht ze: ‘Nu is het genoeg!’. Ze kwam erbovenop met verdriet, angst en vreugde. Nadat ze is weggegaan bij haar grootouders is ze naar verschillende pleeggezinnen en opvangcentra moeten verhuizen. Nergens voelde ze zich fijn totdat ze bij Credo Huis terechtkwam. Het Credo Huis biedt veiligheid en rust. “Ik zou het elke jongere aanraden om naar Credo te gaan. Je moet eerst genezen voordat je aan een nieuwe hoofdstuk gaat beginnen. Ik ben heel dankbaar dat ik in het Credo Huis gewoond heb en dat ik aan mijn eigen identiteit mocht werken.” Anna is christelijk en Jezus heeft haar geholpen. Ze is er sterker uitgekomen en denkt dat ze hiermee mensen kan inspireren. Je staat er niet alleen voor en dat betekent veel voor een jongere. Dat je mag delen en dat je er samen uit mag komen. Liefde, tijd en aandacht zijn heel belangrijk. Daar is bewust voor gekozen.

Observatie van eerder: Toen ze binnenkwam kreeg ze hele dikke knuffel van de begeleiding. Het contact komt heel warm over.

Ex-jongere Anna was zo moedig om haar verhaal te delen, echter wel anoniem. Vandaar dat er is gekozen voor het gebruik van een fictieve naam.

Comments are closed.