Het verhaal van Janien

Wij zijn Credo

Dit is Janien Nouwen, al vanaf moment één betrokken bij het Credo Huis. Ze was aanwezig bij de eerste vergadering, is bestuurslid, heeft het logo ontworpen en is als vrijwilliger betrokken bij het project.

“Gilbert en Huguette, de initiatiefnemers van Credo Huis Pelt, hadden mij en mijn man uitgenodigd voor de verkennende vergadering in verband met de problematiek rondom dak- en thuisloze jongeren. Van een echt Credo Huis was toen nog helemaal geen sprake. We hebben dan ook de ontwikkeling van het hele project meegemaakt. VZW JoLi (jongerenopvang Limburg) kreeg een officiële erkenning van de overheid om een kleinschalige wooneenheid voor dak- en thuisloze jongeren op te richten. Dankzij deze erkenning zijn er vele deuren open gegaan en heeft VZW JoLi 13 erkende partners waar we mee samenwerken. Het huis is er gekomen en werd Credo Huis Pelt genoemd. De kennis, de filosofie en de werking hebben we van onze vrienden van het Credo Huis Maastricht ontvangen.

Mijn drijfveer om met Credo aan de slag te gaan, was vooral de nood van de jongeren. Er is te weinig opvang voor achttienplussers, die geen vast onderdak hebben. Het idee om deze jongeren een betere toekomst te bieden, heb ik werkelijkheid zien worden door het ontstaan van het Credo Huis Pelt waar liefde, tijd en aandacht voor elkaar is. De jongeren zijn dankbaar en hebben waardering voor het feit dat vrijwilligers hun vrije tijd in dit project steken. Dat werkt heel bemoedigend.

De aanpak van Credo spreekt mij erg aan, want het hele project draait om de ontwikkeling van jongeren. Het doel is dat de jongeren zelfstandig worden en hun talenten ontdekken zodat ze weten dat ze waardevol zijn.  Bovendien geven we de eer aan God, want Hij is de bouwheer van onze ideeën. Dat maakt het hele project nog specialer, omdat ‘geloof’ werkelijkheid is geworden.”

Comments are closed.