Het verhaal van Lisbeth

Wij zijn Credo

Dit is Lisbeth Mille. Ze is de dochter van de initiatiefnemers van Credo Huis Pelt, draagt al vanaf het begin haar steentje bij als vrijwilligster en heeft hart voor de jongeren.

 “Mijn ouders hebben samen met het kernteam Credo Huis Pelt opgericht. Toen ik hoorde van dit project heb ik geen moment getwijfeld. Vanzelfsprekend ben ik dan ook meegegaan in de droom van mijn ouders en zodoende ben ik als vrijwilliger aan de slag gegaan.

Ik heb geen opleiding gevolgd voor de begeleiding van jongeren, maar ik vind het fijn om als vrijwilliger toch mijn steentje bij te kunnen en mogen dragen aan de leefbaarheid van deze doelgroep. Daarom ben ik één keer per week vrijwilliger tijdens een avonddienst.

Al vanaf het prille begin speel ik tafelvoetbal met een jongere in het huis. Dit doen wij iedere shift die ik werk. De afgelopen vijf maanden bestonden vooral uit trainen en zweten, maar na tientallen nederlagen heb ik eindelijk een keer kunnen winnen. Of ik talent heb? Misschien heb ik wel gewoon een goede trainer gehad.

Ik vind dat iedere jongere een leuk thuis verdient. Daarom vind ik het juist zo prachtig dat wíj dat kunnen bieden, vooral in de gezinssfeer die wij steeds proberen te creëren. Het ‘thuis-gevoel’ is in het Credo Huis dan ook sterk aanwezig en dat vind ik ontzettend mooi om te zien.”

Comments are closed.