We blikken met dankbaarheid terug op 2021

Wij kunnen ons gewoon nauwelijks voorstellen dat het jaar alweer zo goed als voorbij is! Mede door de invloed van corona lijkt de tijd soms stil te staan en soms voorbij te vliegen. Al met al is het wel een bijzonder enerverend jaar geweest voor Credo.

Allereerst zijn wij dankbaar dat we dit jaar relatief weinig last hebben gehad van corona besmettingen onder de jongeren, vrijwilligers en medewerkers. Geen enkel Credo Huis heeft in quarantaine gemoeten. Wij zijn ook in het bijzonder trots op de verantwoordelijkheid die jongeren hebben genomen om besmetting te voorkomen.

Wij zijn ook enorm dankbaar dat we dit jaar weer zoveel jongeren hebben mogen helpen stappen te nemen in persoonlijke groei naar zelfstandigheid en een aantal kon de stap maken naar een eigen zelfstandig plekje in de maatschappij, een fantastische prestatie!

Begin 2021 mochten we Iris Partouns verwelkomen als stichter voor een nieuw Credo Huis in Sittard-Geleen. Op dit moment heeft zij zo goed als zeker een geschikte locatie kunnen vinden en we gaan er dan ook vanuit dat zij met haar team in het voorjaar van 2022 de eerste jongeren daar kan ontvangen.

Peter Peeters, stichter van Credohuis Parkstad, heeft met zijn team de droom van een Credo Huis in Kerkrade werkelijkheid zien worden. Na een intense verbouwing van 10 maanden zijn begin november de deuren geopend voor dak- en thuisloze jongeren uit Parkstad.

Begin december mochten, na een spannende aanloop, Peter en Dorien Keurentjes en Eduard en Esther Vorsterman van Oijen handtekeningen zetten voor de start van de bouw van een nieuw Credo Huis in Ede.

En nu is het alweer Kerst 2021, en mogen wij weer even in het bijzonder stil staan dat God zoveel van mensen houdt, dat Hij Zijn eigen Zoon Jezus gegeven heeft. Jezus werd geboren in een stal, omdat er geen plaats was in een herberg; en al snel daarna moesten Jozef en Maria, beiden nog tieners, met kindje Jezus ook nog vluchten; een periode van dak- en thuisloosheid. Maar deze Jezus groeide op en heeft in de praktijk laten zien hoe groot Gods liefde is voor jou en mij. Hij heeft verzoening gebracht en de weg naar herstel voor iedereen geopend: de ‘Great Reset’!

Wij zijn God super dankbaar dat Hij ons inspireert en kracht geeft om samen voort te bouwen aan de droom om jongeren en buurten tot bloei te brengen. Ik wil tenslotte speciaal alle vrijwilligers, ondernemers en donateurs bedanken die zich vol passie inzetten om die droom mogelijk te maken.

Hele fijne feestdagen en een gezegend 2022 toegewenst!

Jaap en Astrid Feddes
oprichters Credo

 

 

 

 

Comments are closed.