Wiertz Company ondersteunt Credo Huis

Wiertz Company gaat Credo Huis actief ondersteunen en investeert daarmee in een nieuwe toekomst voor jongeren die thuisloos zijn. CEO Roger Holtus bekrachtigt met zijn handtekening de actieve bijdrage aan de begeleiding van jongeren in een Credo Huis. Het einddoel is een succesvolle re-integratie van de jongeren op de arbeidsmarkt.

In het Credo Huis doorlopen de thuisloze jongeren een programma om weer volwaardig mee te kunnen doen in de maatschappij. Het uitzendlabel Wiertz Personeelsdiensten gaat jongeren die klaar zijn voor een terugkeer op de arbeidsmarkt begeleiden. Daar horen scholing, assessments en persoonlijke gesprekken bij. Het uitgangspunt is vertrouwen in de jongeren. Daar wordt invulling aan gegeven in de vorm van een detachering. Werk, zo blijkt uit de Credo-aanpak, is een belangrijke basis voor een succesvol traject. Het Credo Huis gaat ook gebruik maken van All Aboard Now, de app die onboarding faciliteert in de vorm van een game.

Een veilige basis 
Roger Holtus, CEO van Wiertz Company: “De uitgangspunten achter Credo Huis sluiten mooi aan bij de centrale gedachte in onze organisatie: iedereen kan meer dan hij of zij zelf denkt, maar heeft een veilige basis nodig. Credo Huis biedt een veilige thuishaven voor jongeren in de meest letterlijke zin van het woord.”

Nieuwe partners, nieuwe vaardigheden
Eric Casters, initiatiefnemer van Credo Huis is enthousiast: “Wij geloven in een aanpak waarin betrokken partners bijdragen vanuit hun unieke kracht. Met iedere nieuwe partner voegen we nieuwe inzichten, tools en vaardigheden toe aan onze aanpak en de Credo familie. Wij hadden bijvoorbeeld zelf nog nooit stil gestaan bij een onboarding app om onze jongeren te informeren. Dat we nu gebruik kunnen maken van All Aboard Now van Wiertz Company, is fantastisch. En het vertrouwen in onze jongeren is onbetaalbaar.”

Groeien naar 100 Credo Huizen
Eind 2019 opent een Credo Huis in Kerkrade. Daarnaast zijn er talrijke initiatieven in Nederland en ook in België om Credo Huizen te openen. “De nood is hoog, dat blijkt uit de initiatieven die zich regelmatig bij ons melden. We prijzen ons gelukkig dat we onze bewezen aanpak kunnen delen”, aldus Casters. Credo durft groot te denken en stelt zich tot doel om de komende jaren uit te groeien tot 100 Credo Huizen. “Dan helpen we jaarlijks 1000 jongeren om een waardevolle plek in de maatschappij in te nemen. Ze werken vanuit hun eigen talent aan hun toekomst en geluk en zijn. Daar zijn ze verantwoordelijk voor, maar Credo helpt en steunt ze daarbij. Een liefdevol thuis is cruciaal. Als een auto geen brandstof heeft, wat heeft hij dan nodig? Brandstof. Als een jongere geen gezin heeft, wat heeft hij dan nodig? Een gezinssituatie. En dat is de kern van wat we doen. Het Credo Huis is een thuis voor de jongeren, waar ze onder begeleiding kunnen werken aan een nieuwe toekomst.”

Casters is onder de indruk van de betrokkenheid van Wiertz Company. “Onze aanpak werkt, Wiertz Company gelooft daarin en wil als partner de aanpak versterken. Er is nog veel werk te verzetten, we kunnen alle ondersteuning gebruiken. Samen met onze partners gaan we onze doelstelling invullen. Dus die 100 Credo Huizen komen er. Sterker nog, er komen er net zoveel als er nodig zijn. Dat verdienen onze jongeren!”

Comments are closed.